субота, 13. април 2019.

Свој познати лого Apple је позајмио од Америчке Сатанистичке цркве 

   Славиша Лекић, свештеник 

У једном свом ранијем чланку, тумачећи симбол компаније "Apple" написао сам да: "заузимањем суоснивачa компаније „Епл“ (Apple) Стивa Џобсa, лого и мотив „одгризнуте јабуке“, залази у све домове и бива препознатљив симбол у свету. Тако да несвесно, ови комјутерски генији, тако да кажемо, постају служитељи једне идеје која се промовише у свету – одгризнута јабука!

Начета јабука, односно, јабука не цела, постаје гесло: ништа не може у свету бити својина нечија. Ви морате знати и имати свеcт о томе да неко други негде господари вама и вашим животом, и животом ваше породице, као и ваше државе.

Ми не можемо рећи да су Роналд Ваине и Стив Џобс, директни креатори саме идеје, али њихов лого се поклопио са идејом која је сада актуелна у свету: Bи сте начети, Bаша држава је начета и Bи просто, немате права на својину, па и на сами Bаш живот"!
Лого Aмеричкe Сатанине цркве, ког је касније преузео Apple  и учиниo га популарним 

И управо после тог мог написа, који је пренела "Васељенска", појавила се врло неупадљиво вест у светским медијима да у ствари компанија "Apple" свој лого (одгризнуте јабуке) као и слоган "Think different - Мисли другачије", у ствари je добила од Америчке Сатанине цркве! У том оригиналном логоу, видан је помоћу угриза и лик о коме говоримо - Сатана! Ова реченица из кампање "Мисли другачије" (Think different), коју је "Епл" (Apple) водио 1997, стављена је на почетак биографије Стива Џобса (24. фебруар 1955 - 5. октобар 2011) коју потписује Волтер Ајзаксон, данас "CEO - ЦЕО" (главни извршни директор) Аспен института, иначе познато име у новинарском свету, јер је, између осталог, био и председник Си-Ен-Ена и главни уредник магазина "Тајм".

То је био крај деведесетих, свет је био практично заробљен од стране Microsoft-а рачунара. Због Apple рачунара, практично сви почињу одбацивати своје старе писаће машине, фотокопир-апарате и само шачица графичких дизајнера остаје на свом старом штампарском послу.

 У овом униполарном свету, ови прљаво-бели рачунари, покривени канцеларијском прљавштином, и гарави, почињу великом брзином покретати нове послове. Почиње се производити нова генерација и линија рачунара, који су били сладуњавог и веселог спољашњег изгледа и колорита. Светлих боја рачунари, својим позитивним изгледом постају мерило модерности у свим параметрима, они се почињу продавати по надуваним ценама и то само због свог спољашњег изгледа. А и због рекламне кампање под слоганом "Мисли другачије". То је био успех. Слоган је постао тотем, PCs and Apple Computers у годинама које долазе.

Али билa је и друга страна.

Мало људи од нас зна, да Епл (Apple) није измислио овај слоган и то није његов оригинални слоган. Јер Apple због овог слогана лако се могао осрамотити, a срамотa би га могла коштати његове огромне репутације као и великих трошкова.

Чињеница да слоган "Мисли другачије-Think different", одавно већ  користи једна друга америчка организација, односно Aмеричкa Сатанина Црква.

Према легенди, овај слоган је сковао сам високи свештеник и оснивач цркве и аутор Сатанскe Библије Антон Шандор Ла Веј (11. април 1930 - 29. октобар 1997,). Који није био само изванредан музичар, већ и цопивритер.

Антон Шандор Ла Веj (Чикаго, 11 април, 1930. - Сан Франциско, 29. октобра 1997.), Амерички писац,
 окултист и оснивач Америчке Сатанистичке цркве

Када је Apple лансирао кампању са истом темом, она одмах постаје својеврстан кул, а с обзиром да Apple лого увек повезује одгризнуту јабуку са јабуком чијим је угризом грех ушао у народ и дошао на земљу, Џобс изграђује свој пословни бизнис на тој бази, и у суштини, на принципу "попустљивости, а не обавезe," што је главнo начелo модерног сатанизма.

И у једном тренутку долази до маркетиншког ризика, ако свет буде сазнао и почео говорити да компанија поседује лого у виду забрањеног воћа и продаје компјутере на сатанску тематику... Тада су се договорили (јавност о томе апсолутно ништа не зна) компанија Apple и Сатанина црква да се о томе у јавности ништа не говори. 

За узврат, Џобс је добио славу, моћ и новац. Коцкао се са Сатаном, јер му је то у "крви", пошто његов биолошки отац поседује ланац касина. И Христу је Сатана нудио светско богатство када га јеузео и одвео на гору високу и показао му сва царства овога света и славу њихову, и рече му: Све ово даћу теби ако паднеш и поклониш ми се (Мат. 4. 9.)., Господ није примао помисли, далеко било, већ Му се ђаво отворено јавио, и на гори Му у видљивом облику, пред очима, представио сва царства овога света рекавши: "Све ово даћу теби..."  "У својој гордости ђаво сматра свет својим поседом. Ово и данас ђаво говори похлепним људима, па ће они који му се поклоне заиста имати усвојој власти свет. Тада му Исус рече: "Иди од мене, Сатано, јер је написано: Господу Богу своме клањај се и њему јединоме служи"! (Мат. 4, 10. ).
Резултат слика за Свој познати лого Apple је позајмио од Америчке Сатанистичке цркве

 Данашњи монохромски изглед логотипа  
Стив Џобс је и поред свог баснословног богатства умро релативно млад не успевајући излечити се ...

Монохромски угриз као лого Аппле, дакле добија од Сатанине Америчке цркве. И данас је остао само угриз, за који ми дефинитивно знамо чији је и коју поруку тиме емитује свету!  


На сајту Сатанине цркве налази се и забаван текст о томе,
како Apple чак и расправљао са њима о икони "Да je сајт направљен на Мац-у (This site was created on a Mac)."
 Али то није тако занимљива прича
________________________________________________________
http://www.churchofsatan.com/Pages/index.html - На сајту Сатанине цркве налази се и забаван текст о томе како Apple чак и расправљао са њима о икони
 "Да je сајт направљен на Мац-у(This site was created on a Mac)." Али то није тако занимљива прича.
...

[Порука је одсечена]  Прикажи целу поруку

Нема коментара:

Постави коментар